Deze website maakt gebruik van cookies.

Henk de Wilde

Henk de Wilde

Henk de Wilde

“Ik dacht dat ik niet veel kans zou hebben in dat werkveld, gezien mijn studie. Bij ViaSiers zagen ze dit toch anders.”

Henk

S

DNA

Na mijn studie forensisch onderzoek, wist ik niet of dat wel het werkveld voor mij was. Tijdens een adviesgesprek met Yvonne van ViaSiers kwamen we tot de conclusie dat een baan in de techniek goed bij mij zou passen. Ik dacht dat ik niet veel kans zou hebben in dat werkveld, gezien mijn studie. Bij ViaSiers zagen ze dit toch anders. Zij vonden dat mijn interesse in techniek en onderzoekende vaardigheden goed pasten in de rol van bijvoorbeeld Quality Engineer.

Zelf had ik geen idee wat die functie inhield, maar in een vervolggesprek kwam ik erachter dat de werkwijze van een Quality Engineer erg op mijn studie aansloot. In beide gevallen verricht je op een constructieve wijze onderzoek naar een oorzaak of probleem.

Als Quality Engineer heb je hierbij het doel om het proces dusdanig te verbeteren om herhaling te voorkomen. Zo kan in mijn nieuwe functie een positieve bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van een product of dienst.

Vind ook je nieuwe werkplek

Henk

 aan het woord

Zonder specifieke technische kennis was het best spannend om binnen zo’n groot technisch bedrijf je draai te vinden. Ook de stap naar een 40-urige werkweek vond ik best pittig, maar gelukkig kreeg ik het vertrouwen van mijn collega’s.

Door veel te vragen en proactief te zijn heb ik mijzelf wegwijs gemaakt in de rol van Quality Engineer.

Wat ik allemaal doe?

Ik werk nu in de high-tech industrie en ik coördineer de reparaties op afgekeurde producten, houd contact met leveranciers en klanten en probeer met het team de lopende productieprocessen te optimaliseren. Het mooiste vind ik om grote verbeteringen door te voeren of m’n tanden vast te bijten in complexe oorzaakanalyses. De kennis van de techniek kwam inderdaad vanzelf, door nieuwsgierig te zijn en veel vragen te stellen.

Inmiddels zit ik helemaal op mijn plek en heb ik een ontzettend leuke afwisselende baan!

Ontdek ook ons netwerk
”Door veel te vragen en proactief te zijn heb ik mijzelf wegwijs gemaakt in de rol van Quality Engineer.”

Meer Verhalen

Verstuur een bericht

Heb je een vraag of wil je dat we je terug bellen of mailen? Gebruik dan onderstaand formulier.

Bedankt voor je bericht. We nemen binnen 24 uur contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis. Probeer het nogmaals.